Går du i 10. klasse og har lyst på en litt annerledes start på sommeren? Øv på å bo for deg selv og få nye venner som en del av din betalte sommerjobb!

Hva får du? Øve på å bo borte

Nå skal du snart videre på skole og kanskje må du flytte på hybel? Bli med og bo i kollektiv sammen med en gjeng med andre ungdommer fra Sør-Troms der du får øve på ting som er lurt å kunne når man skal bo for seg selv, samtidig som du har betalt sommerjobb.

Vi bor på internat i Kvæfjord, og det vil være en voksen sammen med dere hele tiden som bidrar til at det er trygt og inkluderende for alle. Her lager vi mat og opplever morsomme aktiviteter sammen når du ikke er på jobb fra søndag 23. juni – fredag 5. juli (du reiser hjem i helgen).

Hva får du? Lønnet sommerjobb og kollektiv

Vi hjelper til med å finne jobb og skrive jobbsøknad. Du jobber fem dager i uka, der du er fire timer på jobb og har tre timer med aktiviteter – du får lønn for syv timer. Du flytter inn søndag 23. juni, og starter på jobb mandag 24. juni. På fredag reiser du hjem for helga, før vi møtes igjen søndag 30. juni.

Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper eller arbeidserfaring for å være med, men vi trenger dine foresattes samtykke for at du skal kunne delta. Prosjektet dekker alle kostnader for kost og losji, aktiviteter og transport til og fra jobb.

Lyst til å bli med? Meld deg på her!

Sjekk hvordan du kan bli med!

Få en fot inna­for hos en bedrift!

Sommer­jobb og kollektiv!

Kan dette passe for din ungdom? Meld dem på her!

Til foresatte – Livsmestring og sommerjobb

I tillegg til sommerjobben fra kl. 10 – 14 hver dag, vil ungdommene få delta i matlaging, husholdning og aktiviteter som gir bo- og livsmestring, der tema som døgnhjul og søvnmønster, personlig økonomi og felles økonomi, hushold og rutiner, sosiale arenaer og samhandling, HMS og beredskapsordninger, balansere livsroller og mestre jobbrollen, stressmestring og normalisering, meg og samfunnet (rettigheter og plikter) og ungdommens egen «speakers corner».

Alt gjennomføres gjennom praktisk utprøving og samtaler mens vi driver med aktiviteter ute og inne. Ungdommene får betalt for 7 timers arbeidsdag, så aktivitetene vil være obligatoriske som en del av den betalte arbeidstiden deres. Vi vil gjennomføre intervjuer med dem i forkant for å best mulig kunne legge til rette for deres behov og ønsker gjennom oppholdet.

Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper eller arbeidserfaring for å være med, men vi trenger dine foresattes samtykke for at du skal kunne delta.

Til foresatte – Avtaler og oppfølging

Når din ungdom deltar i prosjektet, signerer du på de formelle avtalene sammen med ungdommen, og på et eget samtykkeskjema. Du/dere vil bli invitert til informasjonsmøte ved oppstarten 23. juni i Kvæfjord, der dere får møte de andre ungdommene og foresatte, og oss voksne i prosjektet. Under hele oppholdet har du mulighet til å kontakte den ansvarlige voksne på mobiltelefon, og vi er alltid til stede og skaper et trygt og inkluderende opphold for ungdommene.

Oppholdet varer fra 23. juni – 5. juli, men ungdommene reiser hjem i helgen og tilbake igjen søndag. Prosjektet dekker alle kostnader for kost og losji, aktiviteter og transport til og fra jobb. Kontakt oss på tlf 416 66 320 hvis du lurer på noe.

Skal du ha arbeids­kraft i fremtiden?

Har du en attraktiv bedrift?

Hvordan tar dere imot unge i din bedrift?

For bedrifter – Bli attraktiv for morgendagens arbeidstakere!

Skal du ha arbeidskraft i fremtiden er det viktig å gjøre seg synlig og attraktiv for morgendagens arbeidstakere. I Oppdrag: sommerjobb får du mulighet til å ta imot ungdommer i 10. klasse for 2 ukers sommerjobb, og samtidig få positiv synlighet gjennom prosjektets kanaler og mot våre samarbeidspartnere.

Ungdommene vil jobbe fra kl. 10 – 14, mandag til fredag fra 24. juni – 5. juli. Resten av arbeidsdagen skal de delta på forskjellige aktiviteter som gir dem større grad av livsmestring og bo-evne, slik at de står bedre rustet til å flytte for seg selv for skole og jobb.

For bedrifter – Hva får du/hva gir du?

Hvordan tar dere imot unge i din bedrift? Vi ser at mange opplever utfordringer med kulturforskjeller og kommunikasjon ved ansettelse av ungdom. Som deltaker i prosjektet får du vårt onboarding-kurs som gir deg gode verktøy for å møte og lykkes med ungdommene i din bedrift.

Prosjektet dekker deler av lønnskostnaden til ungdommene og våre rådgivere i YVIA opplæringskontor vil følge dem i oppstarten. Vi ønsker at dere har en dedikert person som har særlig ansvar som ungdommenes kontakt på jobben. Gjerne en lærling eller en av deres yngre medarbeidere.

Er du klar for morgendagens arbeidstakere? Bli med på oppdrag: sommerjobb! Du kan melde din interesse her.